Zoek op trefwoord in al mijn blogartikelen

dinsdag 1 januari 2019

Nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar?Net als heel veel andere mensen heb je misschien ook goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Voor wat betreft het beheer van je digitale (foto) collectie zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om toch eens die back-up in te regelen waar het tot nog toe nog nooit van gekomen is. Of als je dat al wel hebt ingeregeld, deze af en toe eens te checken

Of iets te gaan doen met het waarderen van je foto’s (dmv sterren) zodat je later gemakkelijker de juiste foto terug kunt vinden.

Niet te vergeten het toepassen van meta-data(trefwoorden) of virtuele groepen ten behoeve van de organisatie van je collectie of voor de verkoop (Stock). Wellicht heb je zelfs al te veel en moet je daarom een grote schoonmaak houden. Bijvoorbeeld om in-control te blijven over je foto's op internet.

Wanneer je nog geen Digital Asset Management (
DAMapplicatie gebruikt dan zou je je daarop kunnen gaan oriƫnteren. Wordt het een commercieel programma als Lightroom of gebruik je liever een gratis programma als XNview ? Een heel jaar om dit verder uit te zoeken.

Heb je nog oude dia’s dan kun je die natuurlijk gaan scannen maar hetzelfde geldt voor negatieven en of je er een scanner voor aan moet schaffen lees je hier.

Vergeet in ieder geval niet om je camera mee te nemen als je er dit jaar op uit trekt! 

Geen opmerkingen: