Zoek op trefwoord in al mijn blogartikelen

zaterdag 3 april 2021

31 maart was het weer Wereld Back-up dag!

 Blijkbaar is het nog steeds nodig om hier aandacht aan te besteden aangezien slechts 30% van de mensen regelmatig een back-up maakt. laat dat eens rustig op je inwerken!

Behoor jij tot die 70% die zijn/haar back-up niet (goed) geregeld heeft, probeer je dan eens voor te stellen dat je (een deel van) je foto’s kwijt zou raken…

Veel mensen zien op tegen het inregelen van een back-up en stellen het daarom uit. Anderen willen eerst een goede strategie uitwerken en die dan ‘netjes’ gaan inregelen. In de praktijk komt het er daarom vaak niet van (of niet op tijd). Mijn advies is: doe het alsnog, het liefst vandaag!

Om je te helpen heb ik een whitepaper gemaakt:

Het eerste hoofdstuk beschrijft een hele eenvoudige opzet waarmee iedereen meteen zou moeten kunnen starten en die bovendien niet al te duur is. Het begin is er dan, finetunen kan daarna.

Verdieping is in genoemde whitepaper aangebracht in de latere hoofdstukken. Die behandelen allemaal verschillende invalshoeken rondom de back-up van je foto’s. Met name interessant voor degenen die hun reeds ingeregelde back-up willen finetunen of mijn aanpak willen spiegelen aan hun eigen aanpak. Uiteraard krijg ik er graag feedback op zodat ik volgend jaar een betere versie kan publiceren!

Inhoudsopgave van de whitepaper:

  1. Achtergrond en inhoud van de whitepaper
  2. Hoe richt je snel en pragmatische een eerste (goedkope) back-up in?
  3. En RAID dan?
  4. NAS
  5. Lightroom back-up opgehelderd
  6. Mijn praktijkvoorbeeld
  7. Online back-up
  8. Een Lightroom back-up testen, hoe?
  9. Wanneer alles mis is gegaan

1

De volledige whitepaper kun je hier gratis downloaden.

Hier is een link naar de website naar de Nederlandstalige versie van worldbackupday.

Geen opmerkingen: